Coaching

"Vrede hebben met die kanten van jezelf
die je normaliter afwijst in jezelf of
in een ander, is een grote stap voorwaarts."
(marianne williamson)

Wat versta ik onder coaching

De begeleiding en werkwijze van Ajana coaching gaan uit van die zaken die belangrijk zijn voor jouw unieke levenspad. Mijn werkwijze is intuïtief en vaak ook zeer praktisch. Binnen een respectvol kader en met veel persoonlijke aandacht gaan we in gesprek met je essentie, je ziel zeg maar. Daarbij maak ik gebruik van die technieken die op dat moment het meest voor jou geschikt zijn want ieder mens is daarin uniek.

Veel aandacht besteed ik aan het bewust maken van belemmerende en diepgewortelde overtuigingen welke je soms behoorlijk kunnen beperken in je mogelijkheden tot optimale ontplooiing. Dan gaan we kijken wat er nodig is om je leven zo vorm te geven zoals jij dat graag zou willen. Hier zal ik je ook technieken voor aanreiken en soms ook huiswerk.

Mogelijke thema’s

 • Omgaan met hooggevoeligheid
 • Meer bewust worden van jezelf en je kracht om je eigen realiteit vorm te geven
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Rouwverwerking
 • Het loslaten van angsten en fobieën
 • Het loslaten van stress
 • Het loslaten van belemmerende patronen
 • Het loslaten van negatieve geloofsovertuigingen
 • Het loslaten van traumatische ervaringen
 • Fysieke klachten als gevolg van stress en een negatief gedachtepatroon

Enkele technieken

 • Emotioneel evenwicht
 • Chakra balancing techniek
 • Integratie schaduw techniek
vaas-hart.jpg

Leven vanuit je eigen kracht. In balans zijn met je emoties. Een sterk gevoel van eigenwaarde en respect kennen. Geen last meer van angsten, spanningen of fobieën en andere belemmerende emoties meer hebben. Willen we dat niet allemaal?

De arts Roy Martina heeft een methode ontwikkeld waarmee we emoties, die een lichamelijke of geestelijke blokkade vormen, op kunnen sporen en op kunnen lossen. De methode werkt snel en doeltreffend zowel preventief als curatief.

De methode is gebaseerd op de oeroude kennis van de energiebanen (meridianen). Energie verspreidt zich via de meridianen door je lichaam. Op de 14 hoofd meridianen bevinden zich speciale punten. Wanneer je deze punten stimuleert kun je blokkades opheffen en kan de energie weer vrij stromen. En op deze manier verwerk je je emoties beter.

Met behulp van de biotensor (dit is een meetinstrument die veel in de natuurgeneeskunde gebruikt wordt) en het activeren van bepaalde acupressuurpunten bereik je dat de energie in de meridianen weer gaat stromen. Stagnatie in deze meridianen zorgt voor emotionele onevenwichtigheid. Soms gedurende jaren en dit kan weer leiden tot klachten en ziekten. Door regelmatig de juiste acupressuurpunten te behandelen, die gerelateerd zijn aan klachten, wensen of emoties, worden de energieblokkades opgeheven en wordt een gevoel van rust en bevrijding ervaren.
EE (Emotioneel Evenwicht) bestaat uit het masseren of kloppen op bepaalde acupressuurpunten, het  uitspreken  van een  bijpassende affirmatie en werken met de ademhaling.

Door chakra’s weer in balans te brengen, ervaart men:"geen of minder stress, lekkerder in je vel zitten, makkelijker omgaan met emoties, meer energie en vitaliteit, beter slapen, meer levenslust en een betere gezondheid."
(citaat uit: Aquarius Chakra’s, Roy Martina)

Ieder mens heeft meerdere chakra’s. Bij CBT beperken we ons tot de 14 hoofdchakra’s. Een chakra wordt wel vergeleken met een energiewiel. Chakra’s kunnen linksom en rechtsom draaien. Het openen en sluiten van een chakra is afhankelijk van het bewustzijn van de mens. Bij het niet optimaal functioneren van een chakra spreekt men van een blokkade (vastgelopen levensprocessen veroorzaken energiestagnaties in de chakra’s). Het bewuste chakra is dan niet in harmonie. Alle chakra’s staan met elkaar in verbinding. Als er dus een langdurige energiestagnatie in een chakra is, kan dit als het ware overlopen in een andere.
Met CBT kunnen we de chakra’s  harmoniseren en helen.

Tot je schaduwkant ( je blinde vlek) behoren allerlei zaken die je niet toelaat, niet erkent van jezelf, niet wilt of kunt zien, zaken die je afwijst in jezelf en anderen, niet denkt te kunnen en alles wat je onderdrukt.

Je herkent dat door te letten op wat je in een ander veroordeelt. Alles wat je irriteert, boos maakt of waar je een oordeel over hebt is een deel van jezelf. In de persoonlijke gesprekken wordt je geleerd hoe je kunt ontdekken welk deel van jou is en hoe je dat kan accepteren van jezelf.

Vrede hebben met die kanten van jezelf die je normaliter afwijst in jezelf of in een ander, is een grote stap voorwaarts.Citaat marianne williamson.

Onze grootste angst is niet dat we ontoereikend zijn. 
Onze grootste angst is dat we onmeetbaar krachtig zijn. 
Het is ons licht, niet onze duisternis waar we het meest bang voor zijn. 

We vragen ons af: wie ben ik dat ik briljant, prachtig, talentvol, fantastisch zou zijn? Wie ben je eigenlijk om dat niet te zijn? Je bent een kind van God.
Jezelf klein voordoen dient de wereld niet. Er is niets verlichtends aan om te krimpen opdat andere mensen zich niet onzeker voelen in je buurt.

We zijn bedoeld om te stralen zoals kinderen doen, we zijn geboren om de glans van God te manifesteren die in ons is. 
Het zit niet in sommigen van ons; het zit in iedereen.

En als we ons eigen licht laten schijnen, geven we onbewust anderen toestemming om hetzelfde te doen. Wanneer wij bevrijd zijn van onze angst, bevrijdt onze aanwezigheid automatisch anderen.

 

© 2018 Ajana Coaching